NogometSport

Turski fudbalski klub suspendovao je izraelsku zvijezdu zbog poruke podrške taocima

Izraelski fudbaler koji je tokom utakmice turske Super lige u nedjelju pokazao poruku podrške taocima Gaze, suspendovao je njegov klub, rekli su zvaničnici.

Sagiv Jehezkel pokazao je poruku “100 dana, 7/10” na svom zavezanom zglobu nakon što je postigao izjednačenje za Antalyaspor u utakmici 1-1 sa Trabzonsporom.

28-godišnji krilni fudbaler djelovao je protiv “nacionalnih vrijednosti”, objavio je Antalyaspor na svojoj službenoj web stranici.

“Naš upravni odbor nikada neće dozvoliti ponašanje protiv osjetljivosti naše zemlje, čak i ako to rezultira prvenstvom ili peharom”, navodi se.
Tužioci su pokrenuli istragu protiv igrača zbog navodnog “podsticanja javnosti na mržnju i neprijateljstvo”, rekao je turski ministar pravde na X.

Nedjelja je obilježila iscrpljujuću prekretnicu za taoce koji su 100 dana držani u Gazi nakon smrtonosnog napada Hamasa u Izraelu 7. oktobra.

Turska je više puta kritizirala izraelsku vojnu kampanju u Gazi, koju je predsjednik Recep Tayyip Erdogan opisao kao “ugnjetavanje, zvjerstvo, masakr i varvarstvo”.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button